Klizne sklopive staklene stijene (harmo, hsw, fsw...)

Zamislite da imate prostoriju za sastanke površine 100 m2 a Vama dolazi samo petero klijenata na sastanak... Dajete znak Vašoj asistentici ili asistentu, ili što bi bilo još bolje, sami zasučete rukave i u roku 2 minute imate prostoriju od 20m2 pregrađenu sa staklenom stijenom, i to je to. Nemoguče? nije ako ugradite HSW ili FSW staklenu stijenu. 
Naime to je staklena stijena koja se sastoji od staklenih elemenata širine oko 90cm koji se voze po stropnoj vodilici okja ke ugrađena u strop a na podu nema apsolutno ništa. Doduše, postoje na svakih 90 cm inoh kružne pločice promjera 30mm s rupom u sredini ali to se više čini kao dizajnerski detalkj na podu. Cijelu stijenu moguče je sklopiti u jednu stranu , tzv, parking zonu koja može čak i biti skrivena iza nekoe ukrasne biljke i Vi imate cijeli prostor na raspolaganju. 
Ukoliko Vam je potreban manji, jednostavno "vozite" elemente nazad i dobivate stakjlenu pregradnu stijenu koja s lijeve ili s desne strane a moguče je i u sredini, ima klasična zaokretna vrata i na prvi dojam po ničem se ne razlikuje od ostalih staklenih stijena kije su fiksirane. Naravno, ako želite da se to učini pritiskopm na tipku ili čak daljinski, moguča je ugradnja i elektromehanikje također iznad stropa. 
Postoje dvije vrsdte takvih stijena: HSW i FSW. Razlika je u načinu sklapanja odnjosno kretanja. Kod HSW stijene se elementi kreču jedan iza drugog i mogu se kretati svi u isto vrijeme ili svaki zasebno (pa je moguče i samo djelomično pregrađivanje prostorije) i parkiraju se u parking zonu koju je moguče i sakriti odnosno prikriti. Kod FSW je sistem drugačiji, svi elementi si povezani i sklapaju se po sistemu harmo-vrata (harmonika vrata), ovdje ne postoji prking zona nego se povuku na jednu stranu kao i klasična harmo-vrata. Naravno, ovaj sistem staklenih stijena nije samo za pregrađivanje prostorija, već se može koristiti i za vanjske stijene bazena, zimskih vrtova, verandi, terasa, balkona,izloga... ljeti otvoreno, zimi zatvoreno odnosno po danu otvoreno a po noči zatvoreno.