Staklo za nadstrešnice


Laminirano sigurnosno staklo koje se sastoji od dva ili više sloja stakla, te jednog ili više međuslojeva PVB-a (polyvinylbutyral), koji pridonose značajnoj kvaliteti čvrstoće i elastićnosti. U slučaju razbijanja stakla, krhotine i komadići stakla se ne raspršuju, već ostaju zadržani u okviru zahvaljujući upravo plastičnom međusloju.
Ovo staklo, također, upija zvučne vibracije širokog spektra , što omogučuje bolju zvučnu izolaciju od tradicionalnog stakla s istom debljinom. Najčešće se radi o dvostruko laminiranom staklu, što ne iskljućuje mogučnost višestrukog laminiranja tj. spajanje više staklenih ploha između kojih je prozirna PVB folija. 
Laminirano sigurnosno staklo štiti od posjekotina i ozbiljnih ozljeda koje su uzrokovane razbijanjem stakla. Kada je takvo staklo razbijeno, njegovi komadiči i krhotine ostaju uz PVB međusloju, i time ne stvaraju oštre bridove. Ova karakteristika, također, štiti od nezgodnih padova i ispadanja kroz staklo , već zavisno o vrsti, svojstvima i obradi staklenih ploha koje laminiramo. Laminirano staklo se upotrebljava za prozore i vrata privatnih kuća i objekata, vila, poslovnih prostora, izloga trgovina, zatim ostakljenih ograda balkona, unutarnjih stijena, škola, bolnica, bazena, zimskih vrtova.